Kategorier
Blogg för rehabilitering

Genvägar i rehabiliteringen?

Har funderat länge nu på vilka genvägar man kan finna i rehabiliteringen efter en hjärnskada. Vad har jag kommit fram till? Det finns antagligen INGA genvägar till en snabbare rehabilitering. Hur tjatigt och frustrerande, jobbigt och smärtsamt det än kan vara så är det bara att ta en stor tugga av det halvsura äpplet. Jag tänker ibland att jag gärna vill kunna hålla i en espressokopp som vanligt folk. Tror jag mer eller mindre kan ge upp att försöka hålla i det lilla, lilla örat med min högerhand utan jag får helt enkelt börja dricka med vänster hand.

I detta fallet kan vi enkelt konstatera att det antagligen kommer att infatta smärta. Espresso dricks ofta varmt. Jag kan ju givetvis öva med vatten men det är fegt. Vill jag kunna dricka med vänster hand är det ju det jag får öva på.

Har bestämt mig (igen) för att börja använda vänster arm och hand mer. Skall försöka tänka på att jag inte FÅR använda höger hand. Det finns en rehabiliteringsmetod som går ut på att man mer eller mindre tejpar undan den duktiga handen så man tvingas använda ”fel”. Att sätta en grytvante på den bäst fungerande handen kan man också göra. Denna metoden infattar kanske mindre smärta men mer frustration. Faktum är att jag har haft för lite frustration i mitt liv den sista tiden så; nu kör vi!


Share This:

Ett svar på ”Genvägar i rehabiliteringen?”

Hej! Har kikat lite snabbt igenom din sida/blogg
och SHIT vad stark du varit och självklart är!!

Min kille ligger sen 2v tillbaka på Niva i Gbg
han räddades i sista sekund.
Dom börjar nu att ta honom ytligare ur narkosen,
och jag är livrädd.
Hade du tjej när din olycka inträffade?
Jag vill ju såklart vara vid hans sida oavsett men
svårt att veta hur jag ska tackla och göra det
på bästa sätt.
Vi är 33-35 och planerade barn.
Vilket underbart litet frö du/ni fick, blir alldeles
tårögd <3

Ska läsa mer här när jag finner mer kraft.
Jag tror den kan va en mycket bra inspiration
till min kille.

Stor kram från mig

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.