Njurstenar och njurbäckeninflammation

Ligger här på avdelning 17 på Sahlgrenska. Igen. Först låg jag inne och det har jag skrivit om här. Var sedan hemma en vecka varpå jag fick läggas in igen för en njurbäckeninflammation. Efter det besöket åkte jag hem för att avsluta min antibiotikakur och sedan var planen att jag skulle röntga och eventuellt krossa fler stenar. Jag var hemma och kunde jobba lite men jag var trött och hade svag-svag feber hela tiden. I söndags kväll åt jag min sista antibiotika och tänkte att äntligen var jag ok.

I måndags blev jag sämre och på kvällen åkte jag till vårdcentralakuten för att se om det var njurproblem eller att han kunde avfärda det som en vanlig förkylning. Jag var extremt osugen på att sitta en fjärde vända på akuten om det inte behövdes. Den läkaren var i mina ögon ett skämt och det besöket gav mig inte ett enda svar. Han var osäker och besöket avslutades med att jag fick ytterligare ett par antibiotikatabletter och rådet att åka hem och se om det skulle bli bättre. Läkaren avslutade besöket med att fråga mig: ”Känns detta ok eller vad tycker du?”.

Jaha, kunde lika gärna frågat Google och sparat några timmar…

När jag kom hem hade jag 39,3 graders feber så då var det bara att packa väskan (man måste ha med sig typ telefonladdare, tandborste, kalsonger, t-shirts och visakortet) och dra till akuten igen. Nu var jag ganska dålig och fördelen med det är att det kan skynda på processen (relativt, allt är relativt). Upp till röntgen mitt i natten och då är det bara jouröppet så det är ingen annan patient där. Svaret på röntgen resulterade i ett samtal till bak-jouren så den kirurgen fick komma in 03.00 och släppa in en kateter i min njure. Ett ganska enkelt ingrepp som klaras av med lokalbedövning. Det var inte jätteskönt men helt ok. Tog lite tid bara…

MEN, mina indicier var delvis rätt. Jag hade ett problem som inte alls hade med njurarna att göra. Jag hade nämligen dragit på mig en lunginflammation också. Lika bra. Så nu äter jag en antibiotikakur för njuren och en för lunginflammationen.

Nu ligger jag här och det är fredag. Jag skall få åka hem med en slang ut ur njuren. Innan jag får åka måste jag bara prata med läkaren om vi inte skall utreda varför jag fortfarande har så satans ont? Det är ju helgdag och då tar allt (ännu längre) tid.

Njurstenar är en typisk onödig sak. Jätteonödig. Njurbäckeninflammation är en typisk onödig sak. Jätteonödig. Ibland tänker jag att jag borde ha fått min beskärda del av sjukhusbesök och piller och operationer och illamående och smärta mm. men uppenbarligen så är det inte så. Ännu.

Summa: 4 långa vändor på akuten samt 3+5+4 dagar inlagd på Sahlgrenska.

Share This:

Lämna ett svar

E-postadressen publiceras inte. Obligatoriska fält är märkta *

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.