Kategorier
Blogg för rehabilitering

Tankar om trafikolyckan

”Hej Matti!
Om jag väcker svåra minnen så ignorera mitt mail. Jag vill bara fråga om hur du tänker om den som körde bilen?”

Det kan jag svara på så att fler folk kan läsa. Nu har det gått så lång tid att det inte väcker några svåra minnen alls längre. Inte heller tänker jag på honom som körde motorcykeln. Under ganska lång tid efter min olycka tänkte jag på honom. Undrade hur saker hade varit om det inte hänt. Framför allt var jag riktigt arg och förbannad på killen som körde.

Nu har det hänt så mycket och det har gått så lång tid så jag tänker inte så ofta på det som hände. Jag kom till en punkt där jag kände att den energin det tog att gå och vara arg och att gå och grubbla helt enkelt inte fanns. Det var nog ingen tanke eller ett beslut som kom helt plötsligt utan det har smugit sig in i min vardag. Det har säkerligen mycket att göra med att det har gått flera år. Det händer fotfarande att jag tänker på det där men då oftast i samband med att jag tänker på min kompis som avled den natten. Då blir jag ledsen och förbannad. För min egen del så grubblar jag inte.

Jag tror dock att det är oundvikligt att bli jävligt förbannad ett tag. Det är nog inte bra om man fastnar vid det bara. Inte bra om man låter ilskan och frustrationen stå i vägen för träning, rehabilitering och välbefinnande… Periodvis kan man givetvis bli trött på allt och inte orka. Så har det varit för mig. Har alltid lyckats att rycka upp mig och kämpa på. Antingen kan man rycka upp sig på egen hand eller så har man någon i sin närhet som hjälper till. Det kanske händer något speciellt som får en att må bättre. Kanske lyckas man med något speciellt i sin rehabilitering som gör att man får en kick. Exempelvis när jag lärde mig gå med kryckor och kunde ställa undan rullatorn.

När vi ändå talar om kickar så kan jag nu konstatera att cykeln jag köpte för ett tag sedan var ett helt lysande köp. Det är otroligt skönt att kunna cykla igen. Idag har jag cyklat i över 1,5 timmar och det är mycket backar runt mitt hem. Dessutom har jag varit på gymmet. Nu har vi lagt vår son och jag tror jag skall fira dagens eskapader med en koffeinfri espresso.

Share This:

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.