Kategorier
Blogg för rehabilitering

Paus från gymmet har gett ny motivation

Har ju inte varit och tränat speciellt mycket på ett tag. Nu har jag kommit igång igen och förutom att jag tappat några kilo i kroppsvikt så känner jag mig mera taggad än tidigare. Vad jag vill säga är att det är bra att intensiteten minskar på träningen emellanåt. Att det blir en paus från allt tragglande. Rätt trist att göra samma övningar vecka efter vecka.

När jag är mera taggad så blir jag starkare, får bättre fokus och bättre balans. Då jag har lite ont om tid så försöker jag klämma in ett pass på gymmet på under 60 min, inkl. uppvärmning och stretching.

Apropå det där med viktnedgång så gjorde jag en snabb beräkning häromdagen. Jag utgick ifrån hur min lilla son gick UPP i vikt. Om jag skulle gå upp i samma takt som honom (procentuellt sett) så skulle jag lägga på mig ca. 15 kg på två veckor…

Share This:

3 svar på ”Paus från gymmet har gett ny motivation”

Hej du.
Tips-listan för hur man förhåller sig till rehabträningen är så bra. Jag tycker det fungerar såhär: två steg framåt ger ett steg tillbaka, man blir besviken. Man vilar en tid. Man försöker igen…och lyckas! Så har det varit för mig.

De där två sista raderna om att vila om det är för jobbigt och att strunta i att vila även om det är för jobbigt sätter fingret exakt på den där spiken i huvudet, eller hur man nu säger… Så har det varit för mig. Jag tror att de överaktiva dragen hjälper en att spränga nästa gräns och att de handlingsförlamade sidorna gör att man tar sig lagom med återhämtning. Det svåra är ju att hitta balansen där emellan. Det borde man få Nobelpris för – om man skulle få till.

Hej. Nu har jag äntligen tagit mig (fått?) tid att kolla in din sida. En hel del av det du skriver jag känner igen mig i. Skall absolut läsa mer om dig och ditt!

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.