Kategorier
Blogg för rehabilitering

Föreläsning för studenter

Idag har jag varit med min gamla neuroläkare från Högsbo sjukhus på hans föreläsning för arbetsterapeut- och sjukgymnaststudenter. Blir alltid lite osäker innan på vad jag skall berätta. Jag brukar berätta om vad som hände mig, mina skador samt min rehabilitering m.m. Det brukar ordna sig bra. Jag pratar på och ibland kommer läkaren/läraren med frågor och ibland flikar någon elev in en fråga. Efteråt kan man ibland tänka på att jag borde berättat om det där eller det där…

Hur som helst brukar det vara uppskattat och jag kan själv tänka mig att det kan vara nyttigt att höra en berätta som varit med om hela rehabiliteringsprocessen och fått uppleva hela vårdkedjan etc. Dessutom tycker jag det är roligt.

Då minnet är lite påverkat i mitt fall skall jag ta med mig en utförligare fusklapp nästa gång (om det blir någon). Läkaren frågade exempelvis hur lång tid det tog för mig innan jag klev ur rullstolen? -Öhh, kanske 6 mån. Eller kortare? Jag vet inte riktigt. Hade ju så mycket problem med mitt vänstra ben och det dröjde ju några månader innan jag fick belasta det över huvud taget. Fick inte ens sätta ner det i marken. Nu kom jag på att det står här på sidan lite om hur lång tid saker tog…

Jag hoppas i alla fall att eleverna fick ut något av mitt besök idag.

Share This:

3 svar på ”Föreläsning för studenter”

Tack för ett bra föredrag idag! Det du gör när du tar dig tid att berätta din historia för oss blivande sjukgymnaster och arbetsterapeuter är jätte uppskattat. Som du säger själv, nyttigt att få höra om erfarenheterna av att vara inne i hela rehabprocessen. Tycker absolut att du ska fortsätta med det om det ges tillfälle igen, vi vill lyssna och lära =) Fin blogg!

Vi fick ut jättemycket av ditt besök idag! Väldigt inspirerande och lärorikt! Tack och lycka till med allt!

Det var väldigt lärorikt att lyssna på din föreläsning! Blir mycket lättare för oss när vi ser och hör någon som har varit med om allting. Det var härligt att höra din inställning 🙂

Lämna ett svar

Din e-postadress kommer inte publiceras.

Denna webbplats använder Akismet för att minska skräppost. Lär dig hur din kommentardata bearbetas.